Uitnodiging informatieavonden HartslagNu Veenendaal: burgerhulpverlening bij reanimaties

Stichting HartslagNu Veenendaal en Regionale Ambulance Voorziening Utrecht, nodigen u van harte uit voor drie informatieavonden over burgerhulpverlening:

 • Donderdag 30 maart 2017 van 20.00 tot 21.30 uur in het EHBO gebouw aan de Sterke Arm 10 (tegenover politiebureau) in Veenendaal.
 • Donderdag 11 mei 2017 van 20.00 tot 21.30 uur, locatie volgt.
 • Donderdag 22 juni 2017 van 20.00 tot 21.30 uur, locatie volgt.

Reanimatie, hoe eerder hoe beter

Iedere week worden ongeveer 300 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand of hartinfarct. Hoe eerder de reanimatie wordt gestart, hoe groter de kans is dat het slachtoffer overleeft. De ambulance probeert er zo snel mogelijk te zijn, maar een buurtgenoot is waarschijnlijk sneller. Daarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk goed opgeleide vrijwilligers zijn die kunnen reanimeren en een Automatische Externe Defibrillatoren (AED) kunnen bedienen. Ook is het van belang dat er zoveel mogelijk AED’s op makkelijk toegankelijke plaatsen in Veenendaal hangen.

Hartslagnu Veenendaal - Reanimeren redt levens, wordt burgerhulpverlenerVeenendaal aangesloten op HartslagNu

Sinds dit jaar is Veenendaal aangesloten op HartslagNu om burgerhulpverlening bij reanimaties mogelijk te maken. Stichting HartslagNu Veenendaal zetten zich in om de dekking van AED’s te verbeteren en het aantal burgerhulpverleners te vergroten binnen de gemeente Veenendaal. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Veenendaal en Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU).

Informatieavonden

Woont of werkt u in de gemeente Veenendaal? Bent u in het bezit van een diploma reanimatie en/of een diploma gebruik AED, of bent u bereid deze diploma’s te halen? Kom naar de informatieavond voor meer informatie of meld u aan als vrijwilliger. Daarnaast nodigen we bedrijven, organisaties en verenigingen van harte uit die een AED in het bezit hebben of willen aanschaffen en deze voor het netwerk willen inzetten. Bijvoorbeeld door een AED in een buitenkast te plaatsen.

U hoort op de avond wat burgerhulpverlening inhoudt en hoe u mee zou kunnen helpen. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen en in discussie te gaan.  Ook krijgt u informatie over de nut en noodzaak van burgerhulpverlening bij reanimaties.

Programma van de avond:

 • 19.45 uur    Inloop met koffie/thee
 • 20.00 uur    Welkom door voorzitter André van Lavieren
  • Introductie burgerhulpverlening en HartslagNu door John van Engelen, Manager Operationele Zaken (RAVU)
  • Presentatie over het belang van reanimeren en burgerhulpverlening
   door René Boomers, ass. Medisch Manager (RAVU)
  • Toelichting HartslagNu in Veenendaal: Wat is er nodig? door André van Lavieren, Voorzitter Stichting HartslagNu Veenendaal
 • 21.30 uur     Afsluiting

Aanmelden

U bent vanaf 19.45 uur van harte welkom. Tijdens en na de avond is er gelegenheid om u aan te melden als burgerhulpverlener of in te schrijven voor een opleidingscursus. Daarnaast kunt u meer informatie krijgen over AED’s, buitenkasten voor AED’s of hoe u een AED kunt aanmelden.

Meer informatie: Kijk op deze site. Volg HartslagNu Veenendaal op Facebook. Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden voor de informatieavond? Stuur een mail naar info@hartslagnuveenendaal.nl.

HartslagNu Veenendaal officieel van start

HartslagNu Veenendaal officieel van startHartslagNu Veenendaal is officieel van start. Vandaag heeft de RAVU en gemeente Veenendaal het convenant getekend en heeft gemeente Veenendaal en de stichting HartslagNu Veenendaal de samenwerkingsovereenkomst getekend. Vervolgens was er een persmoment.

De Stichting HartslagNu Veenendaal gaat aan de slag voor een goede burgerhulpverlening in de gemeente Veenendaal. Het doel is mensen met een hartstilstand zo snel mogelijk te helpen door middel van reanimatie of via een defibrillator (AED). Via de website en Facebook wordt informatie verspreid. Ook worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Bekijk ook het artikel in de Veenendaalse krant.

Bericht op de Facebook-pagina van de gemeente Veenendaal: